hirdetés

Pár hónapja a mennyezetből ömlött a víz, de a kormány szerint ráér a felújítás. Most pedig leszakadt a plafon egy darabja a Veres Péter Gimnázium egyik tantermében tanítás közben. Némi öröm az ürömben, hogy senki nem sérült meg, de ez csak véletlen mázli.

A nagy esőzések után ma leszakadt a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium plafonjának egy darabja – írta hétfő esti Facebook-posztjában a Párbeszéd frakcióvezetője.

Szabó Tímea – aki egyben a térség országgyűlési képviselője is – jelezte, hogy azonnal kérdéssel fordul Lázár János építési és közlekedési miniszterhez, valamint Pintér Sándor belügyminiszterhez. Tőlük azt szeretné megtudni, meddig veszélyeztetik a tanulók, pedagógusok és minden ott dolgozó biztonságát, továbbá mikor adnak végre megfelelő mennyiségű forrást a felújításra.

Az ellenzéki politikus jelezte, most senki sem sérült meg, amikor egy tanteremben, tanítás közben leszakadt egy darab a mennyezetből. Úgy véli, semmi garancia nincs arra, hogy a folyamatos esőzések miatt nem lesz további baleset. Innentől az állam, mint fenntartó lesz a felelős, ha bárki megsérül – jegyezte meg.

„Nevetséges, hogy 90 millió forintból toldozgatják-foldozgatják a Veres Péter épületét, miközben mexikói és libanoni templomok felújítására simán vannak milliárdok! Remélem, a kormány nem várja meg a következő balesetet, hanem végre elkezdik a gimnázium épületének felújítását!” – zárta posztját Szabó Tímea.

Korábban  január elején egy olyan videó jelent meg a Facebookon, amelyen az látható, hogy az intézmény plafonja több helyen lyukas, s azokból csorog a víz. A Veres Péter Gimnázium évről-évre bekerül az ország legjobb középiskolái közé. Egyébként külön érdekesség, de az intézmény is áldozatául esett az elhalasztott állami beruházásoknak. Lázár János tárcája tavaly szeptemberben, egy képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából derült ki, hogy elhalasztották a gimnázium teljes körű rekonstrukcióját.