hirdetés

Tavaly Guinness-rekorder torony, idén ökováros építésére hívja a LEGO a gyerekeket a Millenárisra, május 15-17-én. A program célja, hogy a kicsik egy olyan környezettudatos világot alkossanak, amelyben élni szeretnének.

lego város

 

A LEGO Build the Change program még 2007-ben Dániából indult útjára és a következő évben már számtalan skandináv országot bejárt.

Azóta az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Franciaországban, sőt Japánban és Kínában is élvezhették a gyerekek az öko kockázást.

A cél, hogy a gyerekek olyan LEGO várost építsenek fel, amelyben megmarad az ember és a természet egyensúlya. A fenntartható környezet kialakításába a szülők is besegíthetnek. A színes kockákból parkok, iskolák, kertek, lakóházak együttesen alkotnak majd zöld környezetet.

Minden gyerek egy-egy alapra állíthatja össze az elképzelt jövő építményét, majd ezeket illesztik össze a szervezők egy komplett várossá.

A két nap alatt lesz hídépítő verseny, LEGO kocka porszívózás, és LEGO-ból épített robotok küzdenek majd a focipályán. A szórakozva tanulás részeként a résztvevők az OTP Fáy András Alapítvány O.K. Központ standjánál meg arról is sokat megtudhatnak, hogy mit tehet a hétköznapi ember azért, hogy gazdaságosan bánjon a környezeti erőforrásokkal. Ekkor kerül sor az OK Központjában zajlott a LEGO Szumó Bajnokság döntőjére is.