hirdetés

A rendőrség ismét kutyákat toboroz. Előnyt élveznek a 12 hónapos német juhászok és malinoisok. A felvétel nem könnyű de, aki bekerül arra igazán büszke lehet majd az eddigi gazdája.

 

Szolgálati kutyáink utánpótlása érdekében kutyakiválasztást tart 2022. január 12-én a rendőrség. Ezen a napon 9 és 12 óra között a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Dunakeszi telephelyén (2120 Dunakeszi, Repülőtéri utca 3.) várják a rendőri munkára vágyó kutyákat. A bírálatra felvezetett állatoknak az alábbi nem könnyű feltételeknek kell megfelelniük.

A bírálatra kizárólag olyan kutya vezethető fel, amely megfelel az alábbi kritériumoknak:
minimum 12 hónapos, az Utasításban meghatározott „A”, „B”, „C”, „D” kategóriába tartozó egyedek, fajta szerint: elsősorban német juhászkutya és belga juhászkutya (malinois) rövidszőrű változata, másodsorban a fent említett fajták fajtakeveréke, harmadsorban egyéb fajták, ivar szerint: kan vagy szuka, egészséges és szolgálati célú kiképzésre – a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ állatorvosának elbírálása alapján – fizikailag alkalmas, a tervezett szolgálati feladathoz szükséges képességekkel, készségekkel, temperamentummal és pszichikai tulajdonságokkal rendelkezik, egyedi azonosító transzponderrel rendelkezik, a veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló 164/2008. (XII.20.) FVM rendeletben előírt kötelező – veszettség elleni – védőoltást megkapta, ezt gazdái oltási könyvvel igazolni tudják, féreghajtáson átesett, és ezt gazdái igazolni tudják, a törzskönyv azonban nem elvárás.

A kutyák átvételi alkalmassági vizsgálata során még azt is megfigyelik miképp viselkednek a kiszemelt ebek lövöldözéskor.

Bővebb felvilágosítást hétköznapokon 07.30 és 13.00 óra között a 06-1/441-1981 és a 24-404 (BM) telefonszámokon kérhetnek az érdeklődők.

A kiválasztási eljárásra történő jelentkezést a kkak@rokk.police.hu e-mail címen várjuk.

( Balu)