hirdetés

Május 1-jén elindul a strandszezon: elsőként a Dagály és Palatinus strandfürdő nyitja meg kapuit a budapesti strandok sorában. A kitűnő tanulókat idén is ingyenes strandbelépővel jutalmazzák, ebben a szezonban a szép bizonyítvány mellé további ajándékot is kapnak a gyerekek. Budapest összes általános iskolája részt vesz az akcióban.

megkezdodik_strandszezon

A kitűnő bizonyítványok mellé a tanévzáró ünnepségeken kapják meg az ingyenes strandbelépőt a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. felajánlásaként.

Idén is az összes budapesti kerület szerepel a jutalmazhatóak sorában a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Csepeli Városgazda Zrt. bevonásával. Az idei év újdonsága, hogy a gyerekek nemcsak strandbelépőt, hanem a Fővárosi Nagycirkusz jóvoltából egy cirkuszi belépőt is kapnak. Várhatóan közel 20 ezer belépőt fognak elismerésként kiosztani.

A nyáron újra lesz Strandok éjszakája is, más programsorozatokkal, egyéb családi és sportrendezvénnyel teszik még színesebbé a strandok életét.

A Dagály és Palatinus szezon kezdése után a következő a Csillaghegyi és a Paskál strandfürdő lesz, ezek május 30-ától látogathatóak, a Római strandfürdő május utolsó napján, a Pünkösdfürdői strandfürdő pedig június 6-án nyitja meg kapuit a fürdőzni vágyók előtt.

Az árak a legtöbb strandon nem változtak, a Paskál és a Palatinus esetében emelkedtek, 200, illetve 300 forinttal, a családi kedvezményes jegyek ára változatlan. A tavalyi év tapasztalatai alapján a belépő ára a Csillaghegyi strandon az idei szezonban egységesen 900 forint, míg a Paskál strandon egységesen 1200 forint lesz. Az idei strandszezonban is számos kedvezménnyel csábítják a fiatalokat, családokat és a nyugdíjasokat is, a 20 alkalmas bérletek akár 25 százalékos kedvezményt biztosítanak.