hirdetés

Bár az oktatásért felelős államtitkár, Palkovics László azt állította, a legutóbbi oktatási kerekasztal-tanácskozás résztvevői egyetértettek abban, hogy a jövőben is szükség van az állami intézményfenntartóra, a Klikre. Nem minden résztvevő emlékszik erre, sőt, két megkérdezett közül egyik se.

 palkovics-origo

Komoly félreértés vagy félreértelmezés volt a legutóbbi nagy nemzeti oktatási kerekasztal-megbeszélésen. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete is cáfolta azt az oktatásért felelős államtitkár által bejelentett hírt, hogy határoztak volna a Klik megtartásáról, hiába mondta ezt Palkovics. Sőt, az államtitkár egyenesen odáig ment, hogy komoly egyetértés mutatkozott a köznevelési kerekasztal keddi ülésén abban, hogy a jövőben is szükség van az állami intézményfenntartóra.

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke kijelentette, hogy se szavazás, se döntés nem született a Klik jövőjéről. Csak arról döntöttek, hogy az iskolák fenntartása „inkább állami felelősség” legyen, de semmiképpen a jelenlegi szervezeti keretek között.

Megkérdezték a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetét is, ők hogy emlékeznek. Képviselőjük szerint többen támogatták az állami intézményfenntartó szerepének megőrzését, elhangzott az is, hogy az intézményeknek vissza kell kapniuk gazdálkodási önállóságukat.

(Fotó: Kormany.hu)