hirdetés

Ne csak szurkolj, segíts! jelmondattal indít jótékony futóközösséget az Ökomenikus Segélyszervezet. A résztvevők közt ott lesz Kokó is, profi világbajnok öklözőnk és a Fradi tv-celebje is.

Kokó jószolgálati nagykövet

Az idén 25 esztendős szervezet mindazon sportemberek jelentkezését várja, akik szívesen kötik össze a sportot a jótékonysággal. A segélyszervezet futócsapatának célja, hogy ráirányítsa a szurkolók figyelmét célkitűzéseikre, és minél több embert változtasson szurkolóból aktív segítővé.

A futók a jelmondat mellett a segélyszervezet 1353-as adományvonalának számát is mezükön viselik majd, így a szám felhívásával a szurkolóknak valóban azonnali lehetőségük lesz a jótékonysági akciókhoz való csatlakozásra, azazhogy ne csak mint szurkolók, de mint aktív adományozók is segítsék a nehéz sorsú gyerekeket.

A futócsapat – élén Kovács Kokó István jószolgálati nagykövettel – már június 12-én a 23. K&H Mozdulj! maraton és félmaratonváltón rajthoz áll. Az előzetesen regisztrált több mint 50 csapattaghoz a helyszínen is lehet majd csatlakozni a segélyszervezet sátránál, ahol a Ne csak szurkolj, segíts! jelmondattal ellátott csapatmezek megvásárlásával ez alkalommal a segélyszervezet Felhőtlen Gyermekkor adománygyűjtését lehet támogatni, amely nélkülöző és bántalmazott gyermekekért végzett egész éves tevékenységéhez jelent hozzájárulást, csakúgy mint a 1353-as adományvonalra indított hívások.

Az Ökumenikus Segélyszervezet 1500 nehéz sorsú gyermeket segít rendszeresen országszerte. Gyermekeket, akiknek nem adatnak meg a felhőtlen gyermekkor alapvető feltételei: az egészséges fejlődéshez szükséges napi étkezések, a meleg ruha, a védelmet nyújtó otthon, az élményekben gazdag szabadidő. A segélyszervezet átmeneti otthonok működtetésével, fejlesztő pedagógusok bevonásával, közösségi programok és nyári táborok szervezésével segít. A Felhőtlen Gyermekkor adománygyűjtéssel ehhez a munkához gyűjt adományokat.