hirdetés

Tizenegy komlói általános iskolás került kórházba klórgázmérgezés tüneteivel – közölte Király Istvánné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tankerületének igazgatója. A diákok kémiaórán vettek részt, amikor elkezdtek köhögni és rosszul lenni.

gagarin iskola-komló

A Kökönyösi Gimnázium Gagarin Általános Iskolájának tizenegy diákja a délelőtti kémiaórán klórgáztól lett rosszul: köhögtek, illetve torokkaparásra panaszkodtak – közölte Király Istvánné, a KLIK helyi illetékese.

A KLIK komlói tankerületének igazgatója kiemelte, a diákoknak azonnali orvosi ellátást biztosítottak, majd a mentőorvos javaslatára a Pécsi Tudományegyetem PTE Gyermekgyógyászati Klinikájára szállították őket megfigyelésre.

Az eset miatt belső vizsgálatot indított a KLIK, és feltehetőleg az  illetékes pedagóguson kívül másokat is meghallgatnak majd, hogy kiderítsék, mi is történt pontosan a kémiaórán. A rendőrségre az ügyben kiskorú gyermek veszélyeztetés miatt feljelentést senki nem tett, még a kórház sem.

Decsi Tamás, a pécsi gyermekklinika igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta, az intézményükbe kora délután felvett tizenegy diák mindegyike megnyugtató állapotban van, a tünetek nem ismétlődtek, egyiküket már hazaengedték. Kiemelte, az iskolások klórgázfejlesztési kísérletben vettek részt, és a gázba beleszagolva nyálkahártya-irritációból származó tüneteteket – köztük orrfolyást, hányingert, egy esetben hányást – produkáltak. Decsi Tamás megjegyezte, a kórházba került diákok között két asztmás gyermek is van, de ők is jól vannak, 24 órán belül várhatóan minden komlói iskolást haza tudnak engedni.

(Fotó: Gagarin.hu)