hirdetés

Egy hároméves francia kislány halálát okozta a csokoládétojásba rejtett játék: egyik darabkáját véletlenül lenyelte, a szülei kórházba siettek vele, de az orvosok már nem tudták megmenteni a gyermek életét. A Toulouse-i csendőrség ismertette a boncolás eredményét, miszerint a kislány fulladás következtében hunyt el.

Kinder tojás

 

A gyerek azután került kórházba, hogy lenyelt egy kerékkel ellátott kis játékot, amely egy csokitojásban volt elrejtve. A kis kerék pedig az anyja elmondása szerint levált a játékról. „A gyerek nagyapjának nagyon gyorsan, még a helyszínen, sikerült a játékot kiszednie az unokája torkából, de a kómába esett kislány a kórházba kerülését követő éjjel meghalt” – olvasható az ügyészség közleményében.

A Kinder csokitojást forgalmazó Ferrero olasz cég közleményben jelezte, hogy egyelőre nem tudja sem megerősíteni, sem cáfolni, hogy a Kinder márka érintettségéről van szó a tragédiában. A vállalat jelezte, hogy sem a hatóságok, sem a család nem vette fel velük a kapcsolatot. „A Ferrero minden új részletet nyilvánosságra hoz, amint a tudomására jut” – írták.

Több mint negyven éve van forgalomban a Kinder tojás, hivatalos néven Kinder meglepetés, amely a Ferrero német leányvállalatából indult világhódító útjára. Néhány országban azonban be van tiltva, többek között az USA-ban is, ahol egy törvény értelmében nem lehet forgalomba hozni olyan élelmiszereket, amikben játék vagy bármilyen más fogyasztásra alkalmatlan dolog van.

Az apró, illetve pár darabból összeállítható játékokat rejtő édesség három évnél fiatalabb gyermeknek nem adható, amire a gyártó a Kinder tojás forgalmazásakor felhívta a figyelmet, emellett javasolja a csokoládé kibontásakor a felnőtt jelenlétét.