hirdetés

Hazaküldték az egyik kazincbarcikai iskolából az oltatlan diákokat, mert egy tanárról kiderült koronavírusos. Összesen kilenc osztályt érint az iskolalátogatási tilalom. A beteg tanár úgy tudjuk két oltással is rendelkezett.

 

A Narancs.hu értesülései szerint pozitív lett a koronavírus-tesztje a kazincbarcikai Irinyi János Református Oktatási Központ Szakgimnáziuma egyik tanárának, ezért a pedagógus által tanított 11. évfolyamos osztályból azonnal hazaküldték az oltatlan diákokat, a 35 fős osztály 26 tanulóját.

A lap úgy tudja, hogy később azokból az osztályokból is hazaküldték az oltatlan diákokat, amelyekben a tanár tanított. A Narancs.hu azt írja, összesen kilenc osztályt érint az iskolalátogatástól való eltiltás, és az oltatlanok aránya ezekben az osztályokban is hasonló, mint a 11.-es osztályban. Nekik szeptember 25-ig kell otthon maradniuk – olvasható a cikkben.

A hírportál megkérdezte az iskola vezetőjét is, aki bár nem cáfolta az értesülést és elismerte, hogy intézkednek a fertőzés miatt, a konkrét választól elzárkózott. A Narancs.hu annyit még hozzátett: információik szerint az érintett tanár már korábban megkapta mindkét oltását.

(TE)