hirdetés

Először 23 hetes magzatként hozták világra az orvosok, mivel akkora daganatot kellett eltávolítani a farokcsontjáról, ami már veszélyeztette az életét, a műtét után visszahelyezték az anyaméhbe, majd 12 héttel később császármetszéssel újra világra jött.

újszülöttA gyermek édesanyja harmadik gyermekét várta, amikor terhessége 16. hetében az ultrahangvizsgálat felfedezte a daganatot a magzaton. A Texasi Gyermekkórház orvosai úgynevezett teratomát, az újszülötteknél leggyakoribb daganatot állapították meg nála – adta hírül a CNN.

Az ilyen daganatot általában a gyermek születése után távolítják el, de ez a tumor olyan sok vért szívott el a magzat szervezetéből, hogy a műtét volt az egyetlen lehetőség élete megmentésére – mondta Darell Cass professzor, a kórház társigazgatója.

A CNN szerint ez a daganattípus minden harmincötezredik szülésnél fordul elő, és inkább lányoknál fejlődik ki.

Egy több mint ötórás műtéttel az orvosok megnyitották a kismama méhét és eltávolították a daganatot, amely addigra már szinte nagyobb volt, mint a magzat. A műtét alatt a magzat pulzusa annyira lelassult, hogy a szíve szinte leállt. Az orvoscsoportban lévő kardiológusnak köszönhető, hogy társai sikeresen be tudták fejezni a beavatkozást, eltávolítva a daganat nagy részét. Amikor befejezték a műtétet, a magzatot visszahelyezték a méhbe, amelyet bevarrtak.

A kislányt 12 héttel később császármetszéssel hozták a világra, és nyolc nappal később eltávolították a daganat többi részét a farokcsontról.

A kislány, Lyn Lee Hope ma már öt hónapos. Édesanyja boldog, mivel a terhessége idején nem ez volt az egyetlen komplikáció. Ikreket várt, de a másik magzatot elvesztette.

Darell Class professzornak ez a második ilyen jellegű beavatkozása volt. Májusban egy nyitott gerincű magzatot műtött meg ily módon.