hirdetés

Gyűrűzik a tanárokat érő erőszakhullám. Ráadásul ezeket még videóra is felveszik az elkövető diákok, ami több mint érthetetlen, majd közzéteszik . A legutóbbi nagykátai tanár ellenes terror ügyében két diák már beismerte tettét.

 

A Nagykátai Rendőrkapitányság eljárást indított négy diák ellen, amiért részt vettek az egyik középiskola tanár megfenyegetésében.

Az egyik nagykátai intézményben január 31-én rögzített felvétel szerint egy diák a tanárját szidalmazta, fenyegette, többször felé ütött. Eközben több tanuló hergelte, buzdította őt, és akadályozták a tanítást.

A nagykátai rendőrök február 3-án két 15 éves fiút gyanúsítottak meg közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével. Mindketten elismerték és megbánták tettüket, közölte a rendőrség. A hatóság tájékoztatása szerint a diákok nem gondolták, hogy baj lehet a fellépésükből.

További két tanulóval szemben indult büntetőeljárás – február 4-én – közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt. Egyikük, egy 15 éves fiú nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. A másik, egy 16 éves fiú is tagadta a bűncselekmény elkövetését, ő a gyanúsítás ellen panasszal élt.