hirdetés

Mint arról elsőként ma az Esti Újság említést tett, leköszönt az Alkotmánybíróság egyik tagja, dr. Kiss László, alkotmánybíró, aki két ciklust töltött el a taláros testületnél. Kisst még a Fidesz és a baloldal közösen jelölte alkotmánybírónak legutóbb. Érdekes módon az alkotmánybíró munkásságát az MSZP köszönte csak meg a parlamenti pártok közül. Ő volt az utolsó demokratikusan és liberálisan gondolkodó és politikától teljesen független alkotmánybírónk, aki példaképe lehet a jelenlegi bíráknak és a jövőbelieknek egyaránt.

Stumpf István; Bragyova András; Szalay Péter; Pokol Béla; Szívós Mária; Bihari Mihály; Balogh Elemér; Lenkovics Barnabás; Kovács Péter; Kiss László; Holló András; Paczolay Péter; Dienes-Oehm Egon; Balsai István; Lévay Miklós

 

Kiss László alkotmánybírónak ma lejárt a mandátuma. Az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja köszöni az alkotmánybíró úr 18 éves kitartó munkáját. Kiss László a csaknem két évtized alatt esküjéhez méltón nem csupán alkotmánybíróként, de egyetemi tanárként is kitartóan, megalkuvást nem tűrő módon képviselte és óvta a demokratikus és a jogállami értékeket, elveket. Ehhez akkor is hű maradt, amikor ez nem volt sem könnyű, sem pedig népszerű. Tiszteletre méltó munkássága példaként szolgálhat a jelenleg hivatalban lévő alkotmánybíráknak éppúgy, mint a felnövekvő jogászgenerációknak. Tudományos eredményeit, alkotmánybíróként betűbe öntött véleményét sokszor idézzük még, sokszor szolgál majd iránytűként nekünk, jogalkotóknak. Mandátumának lejártával kívánunk neki sok boldogságot a magánéletében, és további sikereket tudományos munkásságában! – írta Tóbiás József, az MSZP elnöke és Bárándy Gergely, a Törvényalkotási Bizottság alelnöke.