hirdetés

Borzalmas baleset történt Szlovákiában. Egy gyerek rázuhant egy kerítésre, ami szó szerint felnyársalta. A kisfiút kritikus állapotban szállította kórházba a mentőhelikopter.

 

Fára mászás közben ért borzalmas baleset egy gyereket szeptember 14-én, szombaton Szlovákiában, a poprádi járásbeli Liptovská Tepličkán.

Mint arról a parameter.sk beszámolt , leesett egy fáról miután rossz mozdulatot tett a kilencéves kisfiú,  egyenesen a fa alatt lévő kerítés egyik szúrós hegyére – a kerítés gyakorlatilag felnyársalta a gyereket.

 

Jaroslav Duda, a helyi önkéntes tűzoltószervezet elnöke elmondta, hogy míg ők odaértek, a szomszédok megpróbálták a fiút olyan pozícióban tartani a kerítésen, hogy az őt átszúrt része ne okozzon még nagyobb sérüléseket – írta a parameter.sk.

A kiérkező mentők egy mentőhelikoptert is a helyszínre hívtak. A tűzoltóknak úgy kellett levágniuk a gyermeket a kerítésről. Ezután átadták a légimentőknek.

A gerince alsó részén szenvedett sérülést, mely erősen vérzett. Miután sikerült stabilizálni az állapotát és felhelyezték a mentőhelikopter fedélzetére, kritikus állapotban, mesterséges altatás alatt elszállították a besztercebányai klinikára, ahol átadták az orvosoknak – árulta el Zuzana Hopjaková mentőszolgálati szóvivő.