hirdetés

Csontkukacok voltak az iskolai menzások levesében. A kerepesi általános iskola beszállítója a Hunguast cégcsoport, amely erős kormányhátszéllel rendelkezik. Az biztos, hogy a kukacok nem az iskolában kerültek bele az ételbe, hisz zárt edényben érkezik az intézménybe a menű, most vizsgálják, hogy mi történhetett.

 

A kerepesi Széchenyi István Általános Iskola arról tájékoztatta a szülőket, hogy kedden gondok voltak az iskolai ebéddel, és ezért a polgármesteri hivatallal közösen igyekeznek mielőbbi megoldást találni.

 

A problémát az okozta, hogy csontkukacok voltak a levesben.  Franka Tibor polgármester is elismerte, hogy a  levesben valóban 3-4 esetben találtak kukacot a csatolt jegyzőkönyv alapján. Erről a Hungast Vitál képviselője később a helyszínen is meggyőződött. A mintát a Népegészségügyi Hivatal vizsgálja, következménye tehát lesz.

A szülők, a pedagógusok és az önkormányzat is felháborodott az eset miatt. A kukacok nem az iskolában kerültek az ételbe, mert ott a zárt edényben érkező ételt szedik ki a tányérokra. A tálalókonyhát pedig most festették.

Állítólag a napokban zárult le az iskolai étkeztetésre vonatkozó pályázat, így a jövő tanévben már az új nyertes szállíthatja az ételt, addig pedig a Hunguast hozza az ételt.

A Hunguast erős kormány hátszéllel hódította meg Magyarországot, Pécsről indulva.  Rengeteg városban ők lettek a korábbi tenderek nyertesei, főleg Fideszes vezetésű településeken. Budapesten is taroltak. A cég legutóbb azzal került be a sajtóba, hogy a Vasas futball utánpótlás tulajdonosaként hirtelen kiszállt és akarta levinni az akadémiát Siófokra.