hirdetés

Tragédia egy  svéd iskolában. Egy maszkos, kardos ámokfutó támadó rohant be Trollhattan egyik középiskolájába, ahol megölt egy tanárt, és legalább két diákot megsebesített, mielőtt a rendőrök meglőtték– jelentette a BBC.

trollhattan-sweden

A támadó nem halt meg, egy közeli kórházban ápolják – közölte a svéd rendőrség. Egy kórházi szóvivő elmondta, hogy a támadásban megsérült diákok fiatalok, de nem gyerekek. Sokuknak súlyos a sérülésük, de még műtik őket.

 A Kronan iskolába négyszáz diák jár, a támadás a büfé környékén történt. A gyerekek futva menekültek ki az épületből.

A rendőrség közlése szerint a húszas éveiben járó támadónál több fegyver is volt, köztük legalább egy késre emlékeztető tárgy. Két lövést adtak le rá, az egyik eltalálta a támadót, akinek egyelőre nem ismertek a motivációi.

A teremben ültem, amikor az egyik osztálytársamat felhívta a nővére, hogy gyilkos van az iskolában. Ezért bezártuk az ajtót, de a tanárunk még kint volt a folyosón. Figyelmeztetni akartuk, ezért néhányan kimentünk, és akkor megláttam a gyilkost, kard volt nála és maszkot viselt. Leszúrta a tanárunkat – mondta egy diák a The Local című helyi lapnak.

A tanuló elmondása szerint a gyilkos üldözni kezdte őt, ezért beszaladt egy másik terembe.

Ha nem szaladtam volna, engem is megölt volna. Nagyon félek. Mindenki fél itt – nyilatkozta a túlélő diák.