hirdetés

No para. Nem lesz semmiféle Föld-Aszteroida  ütközés most szeptemberben. A NASA közölte semmilyen óriás aszteroida nem fenyeget azzal, hogy a jövő hónapban összeütközne a Földdel és megsemmisíti az amerikai kontinens egy részét – közölte a NASA, cáfolva az elmúlt hetekben az interneten keringő híreszteléseket

föld-aszteroida

Semmilyen tudományos alap, szemernyi bizonyíték sincs arra, hogy egy aszteroida vagy bármely más égitest összeütközne a Földdel az adott időpontban. Ha lenne bármilyen nagy égitest, amely ilyen pusztítást okozna szeptemberben, akkor már tudnánk róla valamit  – közölte Paul Chodes, a NASA pasadenai Jet Propulsion Laboratóriumának illetékese, az üstökösök és aszteroidák megfigyeléséért felelős program irányítója.

 

Az elmúlt hetekben arról terjedtek hírek az interneten, hogy szeptember 15. és 28. között egy nagy aszteroida fog becsapódni a Földbe Puerto Rico közelében, és hatalmas pusztítást visz végbe az Egyesült Államok, Mexikó, a karibi térség, Közép-Amerika és Dél-Amerika északi körzeteinek partvidékein.