hirdetés

Állítólag a törökszentmiklósi drogozó kismamák egyikének babája a kórház tájékoztatása szerint elképzelhető, hogy maradandó károsodást szenvedett. Öröm az ürömben, hogy mindkét kisbaba él, bár sokan halálhírüket keltették. Az édesanyák, mivel drogfogyasztásuk igen nagy bajba sodorta őket, azonban úgy tűnik, egyelőre nem kaphatják vissza gyermekeiket.  

apa-baba2

Az újszülötteket a fővárosba szállították, majd visszakerültek a szolnoki kórházba, ahol jelenleg is ápolják őket, állapotuk szerencsére stabil. Biztosat csak későbbi fejlődésük során lehet majd tudni, de jelenleg úgy tűnik, hogy csak az egyik csecsemő szenvedett maradandó károsodást.

A megyei rendőr-főkapitányság korábban azt közölte, hogy január 28-án és 29-én több embert súlyos állapotban vittek kórházba a mentők Törökszentmiklósról egy veszélyes, új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt. Két fiatal, várandós nő is a kórházukba került az eset miatt, rajtuk császármetszést kellett végrehajtani, hogy a babák életét megmentsék az orvosok.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság és a Törökszentmiklósi Család- és Gyermekjóléti Központ jelzése alapján jelenleg nevelésbe vételi eljárás van folyamatban a kisbabák ügyében, így lehet, hogy a szülők nem kaphatják vissza a gyermekeiket.

A jogszabály szerint „a gyámhatóság többek között akkor veheti nevelésbe a gyereket, ha a gyermek számára családba fogadó gyám rendelésére nem kerülhet sor, és a gyermek fejlődését családi környezete veszélyezteti, és veszélyeztetettségét az alapellátás keretében biztosított szolgáltatásokkal, valamint a védelembe vétellel nem lehetett megszüntetni, illetve attól eredmény nem várható, továbbá, ha a gyermek megfelelő gondozása a családján belül nem biztosítható” – olvasható a Velvet.hu-n.

(Fotó: illusztráció)