hirdetés

A gyerekszépségversenyek már nemcsak Amerikában népszerűek, hanem világszerte hódítanak, manapság alig lehet olyan országot említeni, ahol ne szállnának versenybe a kifutón a kicsik. Magyarországon sincs ez másképp: évente tucatnyi gyermekszépségversenyt rendeznek, és a magyar gyerekek külföldön is remekelnek.

Laura és Sarka Kata

Az egyik legnagyobb gyermekszépségverseny, a Little Miss Hungary versenyigazgatója, Bartalovics Ildikó összegezte a 2016-os év eddigi eredményeit.

Magyarországon rengeteg szép gyerek van, közülük egyre többen jelentkeznek hozzánk különböző versenyekre. A hazai megmérettetéseken jól szereplő versenyzőknek nemzetközi lehetőséget is tudunk biztosítani, a világ számos országában képviseltetjük magunkat. Legutóbb Bulgáriában jártunk egy neves szépségversenyen, ahol nyolc ország szépségei közül a 14 éves Lenkovics Laura első helyezést ért el, a szintén 14 éves Horváth Fanni második lett. Laurával már 4 éves kora óta dolgozunk együtt, már az első évben is totális győztes lett egy dominikai versenyen, már Sarka Katával is összebarátkoztak, ő is segíti a felkészülésben – mondta Ildikó.

A versenyigazgató büszke arra, hogy a hazai versenyek iránt is nagy az érdeklődés egyaránt a fiúk és a lányok körében. Az 5 éves Flöchlich Tamás például egy budapesti versenyünk első helyezettje lett, a 6 éves Mozsolits Marcell pedig augusztusban Bulgáriába utazik egy világversenyre. Nem csak szépséggel lehet kitűnni: a 15 éves Gunics Rafael megnyerte a Little Miss Hungary Tini kategóriát, mellette remekül énekel, rá tehetsége miatt is felfigyeltek.

Az idén tűnt ki a mezőnyből Sarkadi Bíborka, aki tavaly az első versenyén Debrecen szépe lett, ebben az évben azonban már számos országos versenyen ért el kiemelkedő helyezést, ő lett a Little Miss Hungary abszolút győztese, sőt Londonban is járt fotózáson, ahol munkát ajánlott neki egy modellügynökség. Szintén nemzetközi szinteken figyeltek fel a 13 éves Kurucsai Rékára is, aki Grúziában második lett egy világversenyen.

Szeged gyermek szépe, Domonkos Panka 10 éves és már 164 cm magas, idén augusztusban világversenyen is indul.

Magyarországon is szép sikereket lehet elérni: Hajdú Péter TV2-s műsora, a Showtime „Mizu” rovatában tűnt fel Kaiser Csinszka, aki szintén Ildikó felfedezettje, és néhány hónap múlva már Bulgáriába utazik a Little King & Queen of the World nevű gyermekszépségversenyre.

– Több mint 10 éve foglalkozom gyermekszépségversenyekkel, nagyon jó látni, hogy egyre többen jelentkeznek, és ilyen szép eredményeket érnek el. Sokan azok közül, akik nálam kezdtek, már kereskedelmi televíziók műsoraiban szerepelnek, vagy neves nemzetközi modellek lettek. Folyamatosan keressük az új tehetségeket is, e-mailben a gyermekszepe2016@gmail.com-on bárki jelentkezhet nálunk fotó és egy kis bemutatkozás kíséretében – tette hozzá a Little Miss Hungary versenyigazgatója, Bartalovics Ildikó.

(Fotó: LM Hungary)