hirdetés

A Jobbik üdvözli a kétgyermekeseknek járó adókedvezmény-emelés megkésett megvalósítását. Már csak azért is,mert ez az ő ötletük volt még 2011-ben,  igaz akkor ezt a lehetőséget a Fidesz leszavazta.  

A Jobbik üdvözli a kétgyermekes családok adókedvezményének megduplázását, bár megkésettnek tartjuk, hiszen már a 2011-es adótörvények vitája során módosító javaslatban kezdeményeztük ugyanezt. Akkor a Fidesz és az MSZP karöltve szavazta le a nemzeti párt előremutató javaslatát.

Most a Fidesz kívánja keresztülvinni ezt a jobbikos előterjesztést, azonban felhívjuk a kormánypárt figyelmét, hogy az elvesztegetett négy évet már nem tudják pótolni. Az elmúlt időszakban anyagi ösztönzés híján, egzisztenciális félelemből meg nem született gyermekek hiánya az ország amúgy is súlyos demográfiai válságát tovább mélyítették.

A Jobbik bízik benne, hogy a Fidesz megfogadja a Jobbik további javaslatait is: negyedik gyermek esetén is emelni kell az adókedvezmény gyermekenkénti összegét akár csak szimbolikus mértékben is, de a négygyermekes családmodell megbecsülése, népszerűsítése indokolt volna. Szükséges bevezetni a második gyermektől járó kedvezményt számos olyan területen (például a tömegközlekedés, táboroztatás, közétkeztetés esetén) is, ahol ma még kizárólag a nagycsaládosoknak jár kedvezmény. A gyermekneveléshez szükséges termékek áfáját is radikálisan csökkenteni szükséges, amely támogatás így bizonyosan arra fordítódna, amire kell: közvetve több gyermek megszületését, a magyarság megmaradását eredményezheti. –közölte Novák  Előd képviselő.