hirdetés

Egyre jobban érzi magát az a fülesbagoly család, amelyet nemrég egy zsákba dobva, sérülten találtak meg a Borsod megyei Megyaszón – számolt be az állatokat megmentő Mályi Madármentő Állomás.

 

Eddig ismeretlen tettesek galád módon összetörték az erdei fülesbagoly szárnyait, majd fiókáival együtt egy zsákba tuszkolták és kidobták az útra a Borsod megyei Megyaszón őket. A bagoly fiókáival együtt Mályi Madármentő Állomásra került, ahol a sérült állat szárnyait megműtötték és bekötözték.

Lehoczky Krisztián, az állomás vezetője a pénteken közzétett videóban elmondta, nagyon sokan érdeklődtek a bagolycsalád hogyléte után.

Mivel mindkét szárnya eltört, és mindkét szárnyát bekötöttük, ezért, ha eldől, akkor nem biztos, hogy fel tud állni – mesélte Lehoczky, aki hozzátéve, az anyabagoly fiókáihoz hasonlóan most már jól érzi magát, aktív és eszik is.

A madármentő állomás munkatársai pénteken feljelentést tettek az ügyben a Miskolci Rendőrkapitányságon, ahol ígéretet kaptak arra, hogy előrehozott ügyként kezelik.