hirdetés

A japán kormány arra kéri az ország általános és középiskoláit, hogy jövő hétfőtől a március végén kezdődő tavaszi szünet végéig ne nyissanak ki, hogy elejét vegyék a koronavírus terjedésének – jelentette be Abe Sindzó japán miniszterelnök csütörtökön.

 

Japánban a fertőzöttek száma meghaladja a 890-et, de közülük 705-en a korábban két hétig Jokohama partjainál karantén alá vont Diamond Princess üdülőhajón fertőződtek meg.

Eddig Japánban hatan haltak meg a járványban. A hatodik áldozat szerdára virradóra halt meg Hokkaidón, ahol az oktatásügyi vezetés már szerdán azt tanácsolta az önkormányzatoknak, hogy csütörtöktől kezdődően határozatlan időre zárjanak be minden olyan általános és középiskolát, amely nem magánkézben van. A döntés ott 1600 oktatási intézményt érint. A sziget kormányzója hozzátette: az elkövetkezendő 1-2 hét kulcsfontosságú lesz a járvány elleni küzdelemben.

Az ország harmadik legnagyobb városában, Oszakában szintén bezárnak az iskolák, illetve az óvodák is. A rendelet itt február 29-én lép érvénybe, hatálya március 13-ig tart.