hirdetés

Már tizennegyedik alkalommal operálták meg az olimpikont Izraelben. Jevgenyij Pljuscsenko orosz műkorcsolyázó nyakcsigolyáján végrehajtott beavatkozásra azért került sor, mert a bal keze elgyengült. A sportoló öt hónapig alig alig edzhet az orvosai szerint.

jevgenyij pljuscsenko

Az orosz sportági szövetség hétfői közlése szerint a műtét jól sikerült, de a kétszeres olimpiai, háromszoros világ- és hétszeres Európa-bajnok sportoló legalább öt hónapig csak könnyített edzéseket végezhet. Pljuscsenko azt mondta, az utóbbi időben gyengébb lett a bal keze, mert egy sérv nyomta az ideget a 6-os és a 7-es csigolya között.

A fájdalom miatt elúszott a szezonom. Eleinte a bemutatókon még felléptem fájdalomcsillapítókkal, de egy idő után már ez sem ment – nyilatkozott a műtét előtt a 33 éves versenyző, aki ugyanakkor hangsúlyozta: továbbra sem tett le arról a szándékáról, hogy jégre lépjen a 2018-as pjongcsangi téli olimpián.

Pljuscsenkónak most hat hétig egy speciális nyakvédőt kell viselnie, s orvosai azt mondják, ha minden rendben megy, körülbelül fél év múlva edzhet ismét teljes intenzitással. A sportoló korábban már több operáción átesett, sajtóinformációk szerint ez már a 14. műtét volt.