hirdetés

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állat-egészségügyi Szolgálatának Illatos úti telepén 2016. szeptember 4-én tartanak örökbe adó napot.

kutyamenhely-24.huMár nem újdonság, hogy az Állat-egészségügyi Szolgálat telepe megtelik a gazdáikra hosszú ideje reménytelenül váró kutyákkal. Ezért az Állat-egészségügyi Szolgálat és a Doktorok az Állatokért Alapítvány (Dokta) ismét örökbe adó napot szervez.
Az új gazdik a kutyusokat oltva, féregtelenítve, mikrocsippel, egészségesen fogadhatják örökbe, mindössze ötezer forint térítési díj ellenében. A cicák örökbefogadása 2500 forint, amely összeg a mikrocsipet és a veszettség elleni védőoltásukat is tartalmazza. A helyszínen a telep munkatársai és a munkájukat segítő állatvédő szervezetek önkéntesei tanácsaikkal segítik a megfelelő állat kiválasztását.
Ezen a napon az Állatmentő Szolgálat átvállalja minden örökbe fogadott macska mikrocsipjét és veszettség elleni oltásának költségét; a Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz (SUST) minden örökbe fogadott kutyának ad egy bolha és kullancs elleni csepegtető spot ont ajándékba; a „Vigyél haza” Alapítvány valamennyi (kan és szuka) magánszemély által örökbe fogadott kutya ingyenes ivartalanítását vállalja; a Macskamentők Alapítvány átvállalja az aznap örökbe fogadott macskák ivartalanítási költségét.
A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állat-egészségügyi Szolgálat Illatos úti telepére – csak Budapestről – évente közel kétezer kutya kerül be, amelyek jelentős hányadát saját gazdája adja le. A rendelkezésre álló 94 férőhelyszám azonban nem oldja meg a folyamatosan helyhiánnyal küzdő telep gondjait.
A már szinte állandósult túlzsúfoltság miatt a szolgálat újabb állatokat csak akkor tud befogadni, ha sikerül örökbe adni a jelenleg is gazdára várókat.
Az állatvédelmi törvény módosítása szerint nem szedhető ebrendészeti hozzájárulás az állatmenhelyről, ebrendészeti telepről vagy állatvédelmi szervezettől örökbe fogadott állatok után, így az Illatos útról örökbe fogadott kutyák is örökös adómentességet élveznek.

(Fotó: 24.hu)