hirdetés

Feltehetőleg hatszor meggondolja majd a most elítélt fiatal, fog-e a jövőben fosztogatni bárkit is. A bíróság jogerősen ugyanis egy év négy hónap börtönre ítélte azt a fiatalt, aki egy  alvó utast fosztott ki. Sajnos úgy tűnik, a fiatalkorú bűnelkövetők száma egyre jobban emelkedik az elmúlt hónapokban. 

tinirablók

Jogerősen egy év négy hónapi, végrehajtandó börtönbüntetést kapott gyorsított eljárásban az a fiatal férfi, aki egy hajnali metrószerelvényen kifosztott egy alvó utast Angyalföldön – jelenti a HavariaPress. Az ítélet lényege szerint a 19 éves férfi november 5-én hajnalban a 3-as metróval utazott, amikor észrevette, hogy egy másik utas, aki a lábánál tartotta a laptoptáskáját, menet közben elaludt. A fiatal férfi a Forgách utcai megálló előtt kikapta a munkába utazó sértett lábai közül a táskát, majd megpróbált elfutni. A károsult azonban idejében felébredt, és a peronon üldözni kezdte az elkövetőt, akit végül a metró biztonsági szolgálatával közösen sikerült elfogni és átadni a rendőrségnek.

Mivel a tettes a megszerzett táskát a menekülése érdekében a peronra dobta, s a benne lévő laptop megsérült, ezért a sértett kára csak részben térült meg. Az V. és XIII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé a gyanúsítottat, s a mai napon a Pesti Központi Kerületi Bíróság – az ügyészi indítvánnyal egyezően – bűnösnek mondta ki az illetőt kifosztás bűntettében, ami miatt 1 év 4 hónap végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, valamint 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is.

Miután sem a vádlott, illetve a védője, sem pedig az ügyész nem fellebbezett, a bíróság ítélete egyből jogerőre emelkedett, így a fiatal férfi azonnali hatállyal meg is kezdte a kiszabott büntetésének letöltését.