hirdetés

Újabb magyar érem Rióban. A 16 éves Papp Bianka ezüstérmet szerzett 100 méteres hátúszáson a paralimpián. A magyar sportolók eddig kiválóan szerepelnek.
papp-bianka-mtiAz S10-es sérültségi kategóriában versenyző Pap Bianka ezüstérmet szerzett 100 méteres hátúszásban a riói paralimpia szombati versenynapján.

A Vasas 16 éves, paralimpiai újonc versenyzője idén megnyerte ezt a számot a madeirai Európa-bajnokságon, és miután a délelőtti előfutamokból a második legjobb időeredménnyel került be az esti döntőbe, mindenképpen esélyesnek számított a dobogóra.
A rajtja nem sikerült igazán jól, ezzel együtt féltávnál a harmadik helyen fordult az új-zélandi Sophie Pascoe és a brit Alice Tai mögött. A második 50 méteren aztán csapásról csapásra megközelítette brit riválisát, aki a végére el is fáradt, így simán Pappé lett a második hely. A győzelmet magabiztosan szerezte meg Pascoe.

– Az edzőmmel ezt a taktikát beszéltük meg, hogy a második ötvenen erősítek bele. Bejött. Nagyon boldog vagyok, hogy első paralimpiámról máris éremmel térhetek haza. Még van jó néhány számom, de már biztos, hogy boldogan utazok majd haza – mondta a magyar sportoló.

Papp Bianka a magyar küldöttség második érmét nyerte Rióban. Korábban az erőemelő Tunkel Nándor harmadik lett.

(Fotó: MTI)