hirdetés

A Nate trópusi vihar várhatóan nem lesz olyan erős, mint az Irma vagy a Maria hurrikán, de már így is komoly károkat okozott.

nate hurrikánAz Egyesült Államok négy déli államában, Louisianában, Mississippiben, Alabamában valamint Florida egy részében hirdettek vészhelyzetet a Nate nevű trópusi vihar miatt, amely eddig legalább huszonöt ember életét követelte .

Az újabb vihar végigpusztította már Nicaraguát, Costa Ricát és Hondurast. Costa Ricában legalább kilencen haltak meg, és sokan eltűntek az ítéletidőben.

 Az Egyesült Államokban New Orleans polgármestere, Mitch Landrieu elrendelte a város egyes részeinek kiürítését, szombat estétől kijárási tilalom lesz a városban.

New Orleanst 12 éve lerombolta a Katrina hurrikán. A város nagy része a tengerszint alatt fekszik, helyi idő szerint szombat délig kellett a megjelölt területeket elhagyniuk az ott élőknek. John Bel Edwards, Louisiana kormányzója az állam egész területére rendkívüli állapotot hirdetett, és a Nemzeti Gárda 1300 tagját mozgósította.

A Nate valószínűleg nem lesz olyan erős, mint az Irma vagy a Maria hurrikán, de a szél sebessége elérte már a 150 kilométer/órás sebességet, és éjjel 2-es fokozatúra erősödhet, amikor eléri az amerikai partokat. Azt is lehet, hogy a rengeteg eső földcsuszamlásokat okoz az érintett államokban.