hirdetés

Magyarországon minden huszadik családban van egy fogyatékkal élő gyermek, sokuk számára a normál játszóterek használata is nehézséget okoz. Pályázati felhívásra magyar anyukák ötlete alapján hoznak létre olyan integrált játszótereket, ahol ezek a gyermekek egészséges társaikkal együtt játszva tanulhatják meg az együttműködés örömét először a játszótéren, később az élet más-más területén.

integrált játszótér

 

Öt hazai város játszóterein játszhatnak együtt magyar anyukák ötlete alapján fejlesztett játékokkal fogyatékkal élő és egészséges gyerekek. Az egyedülálló, integrált játszótéri játékokat a GE Volunteers Grant pályázaton nyert támogatással telepítik Nagykanizsán, Budapesten, Kisvárdán, Hajdúböszörményben és Zalaegerszegen.

Több tízezer fogyatékkal élő gyermeket nevelnek jelenleg Magyarországon, sokuk számára nehézséget okoz, hogy igénybe vegyék a játszótéri játékokat, beilleszkedjenek a közösségükbe. A probléma megszüntetésére az öt édesanya által alapított MagikMe nevű hazai vállalkozás olyan játszótéri eszközöket tervez, amelyeken a fogyatékkal élő gyerekek együtt tudnak játszani egészséges társaikkal. „Minden huszadik családban találunk egy fogyatékkal élő gyermeket.”

A pályázaton elnyert több mint 3,5 millió forint segítségével minden egyes városban telepítenek játszótéri játékot, ahol a GE Fényforrás üzletág telephelyei megtalálhatók. A vállalat az anyagi támogatáson túl önkéntes munkával is támogatja a kezdeményezést. Az első játszóteret 2016. április 7-én Újpesten bővítik ki a fogyatékkal élő gyermekek számára is használható „Pillangó” fantázianevű játékkal (kép) . A speciális négylábú libikókán két fogyatékkal élő gyerek hason fekve és két egészséges ülő gyerek játszhat közösen.

A budapesti kezdeményezést követően az év folyamán kerül sor további játszótéri játékok kihelyezésére Kisvárdán, Hajdúböszörményen, Nagykanizsán és Zalaegerszegen.