hirdetés

Hétfőtől április végéig ingyen utazhatnak az általános iskolák első négy évfolyamára járó, 7 és 11 év közötti diákok a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain Karácsony Gergely főpolgármester döntése alapján. A főváros mellett a MÁV is hasonlóan döntött.

 

A BKK csütörtöki közleményében emlékeztetett: a koronavírus-járvány elleni védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának egyik lépéseként hétfőtől visszatérnek az óvodások és az alsó tagozatos diákok a nevelési-oktatási intézményekbe.

Az ingyenes utazás célja, hogy a diákoknak minél kényelmesebbé tegye az iskolakezdést és a közlekedési lehetőségeket..

Tudatták továbbá, hogy az ingyenes utazásra jogosultságot diákigazolvánnyal vagy a személyazonosságot hitelt érdemlően bizonyító egyéb hivatalos okmánnyal lehet igazolni.

Az időközben megvásárolt diákbérletek érvényességi idejét a BKK 12 naptári nappal meghosszabbítja, visszaváltásukra nincs lehetőség. A társaság arra kéri a tanulókat és szüleiket, hogy utazáskor mindig legyen a gyerekeknél a kedvezményhez szükséges irat – tették hozzá.

Nemrég számoltunk be arról, hogy az alsó tagozatos diákok a hónap hátralévő részében a MÁV–Volán-csoport járatain is díjmentesen utazhatnak.

(Turi)