hirdetés

Amerikában már a tévét is ingyen adják. Hamarosan ingyen és bérmentve fog okostévéket osztogatni egy amerikai startup. A Telly ezért cserébe mindössze annyit kér, hogy az 55 colos 4K tévéhez kapcsolódó másodlagos képernyőn folyamatosan reklámokat nézzünk, és osszuk meg adatainkat a céggel – írja az Engadget.

 

A vállalat szerint a kisebb kijelzőn friss hírek, sportesemények eredményei, illetve egyéb hasznos információk is megjelennek majd a reklámok mellett. A készülék saját kamerával, mikrofonokkal, szenzorokkal és hangasszisztenssel rendelkezik, ami lehetővé teszi a videohívást és a mozgásérzékelős fitneszalkalmazások használatát is.

A nemrégiben elindult ingyenes foglalások az első 500 ezer okostévére vonatkoznak, amelyeket várhatóan nyáron postáznak majd ki a felhasználóknak.

A szakértők szerint egyébként nagyjából 1000 dollár, vagyis 340 ezer forint körüli összegért lehet majd megvenni a tévét. A cég vezetőjétől eddig sem voltak idegenek az unortodox megoldások, Ilya Pozin korábban a Paramount ingyenes szolgtatását, a Pluto TV-t vezette.