hirdetés

A Pécsi Balett, Hófehérke és a hét törpe című mesebalettjét a Veszprémi Petőfi Színházban összesen tizenhárom alkalommal láthatják Veszprém megye ifjú színházrajongói, a gyermekbérletes előadásban. A bemutató előadás február 8-án 15 órakor lesz. A további előadásokat február 9-12. között, majd március és május végén láthatja a közönség.

 hofeherke pécs

Mindig nagy öröm, ha egy társulat utazhat, hiszen a meghívás munkánk elismerését jelenti. Különösen jó érzés ez egy régebb óta repertoáron lévő produkció esetében. Hihetetlen, de a Hófehérke és a hét törpe című mesebalettünk 2011 óta varázsolja el a közönséget. Oberfrank Pál igazgató meghívása azért is megtisztelő, mert egy 2013-as vendégjáték eredményeként a bérletes előadások közé került a produkciónk. Az ilyen jellegű együttműködés vidéki színházak között  nem gyakori, ezért én ezt önmagában is társulatom sikerének tartom. Táncművészeim és jómagam is nagy várakozással tekintünk az előadássorozat elé. Kihívás, hogy a premiert követő előadásokat a Veszprémi Petőfi Színház műszaki dolgozóinak segítségével valósítjuk meg. Természetesen maximálisan bízunk a veszprémi kollégákban és biztos vagyok benne, hogy táncművészeimnek sikerül elvarázsolniuk a veszprémi gyerekeket is ezzel a bájos és humorban is bővelkedő táncszínházi előadással – mondta el Vincze Balázs, Harangozó-díjas, Imre Zoltán-díjas művész, a Pécsi Balett igazgatója.

 

A februári veszprémi előadássorozatot követően második alkalommal mutatja be a Pécsi Balett társulata a Carment a budapesti Művészetek Palotájában február 18-án, de már májusra is van egy lekötött előadásuk Vincze Balázs koreográfiájából.

 

( Fotó: Petőfi Színház – Körtvélyesi László )