hirdetés

A WWF krácsonyi reklámjából kiderül, hogy sokkal könnyebben hozzájárulhatunk a tigrisek védelméhez, mint gondolnánk. 1800 forinttal havonta egyet megtudunk menteni.

tigrisHavi 1800 Ft adományozásával pl. egy tigris védelmezői lehetünk. Erre hívja fel a figyelmet a WWF karácsonyi reklámja, amelyben arra biztatnak mindenkit, hogy adományozzák ezt a havi 5 fontnak megfelelő összeget a tigrisek megmentésére.

Ez a gyönyörű nagymacska ugyanis veszélyeztett faj. A Természetvédelmi Világszövetség a hat élő alfajból kettőt ráadásul a súlyosan veszélyeztetett kategóriába sorol. A szumátrai tigris vadon élő állományát 400-500, míg a dél-kínai tigrisét ma már mindössze 20-30 egyedre becsülik. A többi négy alfajt a veszélyeztetett kategóriába sorolja.

Egy évszázaddal ezelőtt még mintegy 100 000 tigris élt szerte Ázsiában, mára a szabad természetben élő állományukat legfeljebb 4 000 példányra becsülik, korábbi elterjedési területének pedig már csak 7%-án fordul elő. Kilenc alfajából pedig három már ki is halt. A bali tigris az 1940-es években, a kaszpi tigris az 1970-es években, a jávai tigris pedig az 1980-as években tűnt el végleg a Földről. És hogy mi okozta mindezt? Természetesen az ember. Nemcsak bundájukért, de ékszernek való karmaikért, illetve tévesen gyógyhatásúnak vélt csontjaikért és bajuszukért is előszeretettel vadásszák őket.