hirdetés

A 41 éves Imre Géza hatalmas menetelés után jutott a férfi párbajtőr döntőjébe, miután legyőzte a 2013-as észt világbajnokot és az aktuális világranglista-első francia Gauthier Grumier-t. A döntőben a koreai Parkkal vívott az aranyért, de drámai csatában végül 15-14-re kikapott a magyar.

imre géza-délmagyar

Az 1996-os atlantai olimpián bronzérmes, 2015-ben világbajnok 41 éves Imre Géza fantasztikus vívással jutott döntőbe a férfi párbajtőr egyéni küzdelmeiben. A mostani riói döntőben végül 15-14-re kikapott a koreai vívótól, pedig az utolsó harmadban már 14-9-re is vezetett a magyar.

– Volt nálam egy kis blokk, nagyon azt akartam csinálni, mint addig. Aztán megpróbáltam mást is, hátha kicsit megzavarom vele, egy találatot adtam is belőle, az volt a tizennegyedik, de utána nem sikerült többször megcsinálnom. Jól váltott, nekem meg szerencsém sem volt, elszúrtam valahol a karja alatt. Nyolc és fél percig én voltam az olimpiai bajnok, de úgy látszik, valaki azt akarja, hogy ne legyek, csak ezüstérmes – mondta az elveszített döntő után az atlantai bronzérmes Imre.