hirdetés

Eddig 300 iskola több ezer diákja egészen biztosan nem ment iskolába tegnap. Emellett közel ezer hozzászólás érkezett a tegnapi „Nem leszek suliban  akció” Facebook-oldalára, ahol a szervezők azt kérték az iskoláktól, hogy kommentbe írják be, melyik iskolában és hányan vettek részt a tiltakozáson. Az állást egy folyamatosan frissülő, digitális térképen  rögzítik. A jelenlegi adatok szerint csaknem 300 iskola vett részt az akcióban– írta az Eduline

iskolakerülők

Ahogy arról már tegnap beszámoltunk,  február 29-ére a szülők szerveztek sztrájkot és a gyerekekkel közösen eldöntötték, hogy nem mennek iskolába a tanulók, hogy ezzel is kifejezzék szolidaritásukat a pedagógusokkal, valamint hogy jelezzék a kormánynak, valódi és eredményes változást szeretnének az oktatásban.

Habár a Klik állítólag sok helyen bekérte a naplók adatait, pontos számokat még nem lehet tudni arról, hányan vettek részt a kezdeményezésben, csak azt, hogy rengetegen. Épp ezért kérik azt a szervezők, hogy kommentbe írják be a tiltakozók a részt vevő iskola pontos nevét, a településének nevét, és hogy hány főből hány volt jelen február 29-én.

Az állást digitális térképen rögzítik. E szerint csaknem 300 intézmény vett részt az akcióban.

Az Eduline több forrásból is úgy értesült, hogy egyes tankerületekben bekérték a tegnapi hiányzók listáját az intézményvezetőktől, a Kliktől viszont még nem kaptak választ arra a kérdésre, hogy készítettek-e kimutatást a hiányzókról, vagy terveznek-e a jövőben ilyesmit.

A tanár-szülő sztrájk szervezői továbbra is várják a tegnapi napról a fényképes élménybeszámolókat.