hirdetés

Enyhítettek a Fővárosi Állatkert beruházási és fejlesztési projektjén. Így a bürokratikus engedélyezési eljárások lefolytatása nélkül épülhet meg a Fővárosi Állat- és Növénykert nemrég megszerzett területére tervezett Mesepark és Pannon Park projekt, az első, 25 milliárdos beruházás már három hét múlva elkezdődhet.

pannon park

A kormány módosította a korábban a vidámparkhoz, jelenleg már az állatkerthez tartozó beruházásokat érintő kormányrendeletet, és a továbbiakban a projekt fejlesztéséhez nem kell építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt beszerezni, valamint nem kell sem településképi véleményezési, sem településképi bejelentési eljárást lefolytatni – írja hétfői számában a Magyar Idők. A rendelet azzal is kiegészül, hogy az érintett helyrajzi számon lévő ingatlanokat akkor is rendezettnek kell tekinteni, ha a telek városligeti építési szabályzat szerinti kialakítása és a telekhatár rendezése nem történt meg.

A Magyar Nemzet is hétfőn írt a dologról, a lap Persányi Miklós állatkert-igazgatóra hivatkozva azt írja, hogy a jelenleg Holnemvolt Parknak nevezett állatkertrész még október végéig látogatható, aztán megkezdődik a 25 milliárdos Mesepark építése. Elsőként egy 2700 négyzetméteres Mesevárat építenek, amelynek kiállítási főszereplői a magyar mesékből ismert állatszereplők, például Gombóc Artúr, Vuk, Mekk Elek, Dr. Bubó lesznek. Ezt már jövőre átadnák, aztán három éven belül követné a Pannon Park és a pannon ősvadont bemutató 20 ezer négyzetméteres csarnok, egy úgynevezett biodóm.

A kormányrendelet alkalmazásában annyi változást említ még a Magyar Idők, hogy amennyiben a projekt során fákat vágnak ki, azokat legkésőbb a biodóm használatbavételi engedélykérelmének benyújtásáig pótolni kell.