hirdetés

A közoktatásban tanuló gyermekek után kaphatják meg a munkavállalók, utalvány formájában. Gyermekenként 30 ezer 450 forint adható.

iskolakezdes
A munkáltatók idén is adhatnak iskolakezdési támogatást – ez több mint 30 ezer forintos anyagi segítség -, amelyet az alkalmazottak a közoktatásban tanuló gyermekek után kaphatják meg utalvány formájában – tájékoztatott csütörtökön Facebook-oldalán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Az idén 30 ezer 450 forint adható gyermekenként a munkavállalónak iskolakezdési támogatás címen. Ez a béren kívüli juttatás csak azokat a szülőket illeti, akik iskolás gyermeket nevelnek.Iskolakezdési támogatásként olyan utalvány adható, amely ez év végéig felhasználható tankönyv, taneszköz és ruházat vásárlására. Az utalványt közvetlenül a pénztári fizetésnél kell felhasználni, utólag nincs lehetőség számla elszámolására. Az utalvány értéke több iskolás gyermek esetén többszöröződhet – hívja fel a szülők figyelmét a NAV.

A támogatás feltétele, hogy a támogatásban részesülő alkalmazott vagy házastársa gyermekei után családi pótlékra legyen jogosult. A támogatásban mindkét családi pótlékra jogosult szülő részesülhet még akkor is, ha a szülők egy munkahelyen dolgoznak. Az a szülő is kaphat iskolakezdési támogatást, akinek a gyermeke már elballagott az óvodából és szeptemberben kezdi meg az általános iskola első osztályát. Az iskolakezdési támogatás a kirendelt alkalmazottaknak és a társas vállalkozás személyesen közreműködő tagjának is adható – tartalmazza a tájékoztatás.