hirdetés

Svédországban egyre erősödik a menekültellenes hangulat, most szülői felügyelet nélkül érkező menekült gyerekeket befogadó intézményt gyújtottak fel, a héten ez az már a harmadik ilyen eset az országban, azonban most először történt kiskorúak ellen merénylet.

 

 

Svédország menekültszállás tűz

Gyúlékony anyagot öntöttek be és gyújtottak meg csütörtök reggel egy szülői felügyelet nélkül hagyott gyerekeket befogadó svédországi menhely ablakán. Senki sem sérült meg – mondta a svéd rendőrség.

Az utóbbi hetek során több menekültközpont és menhely ellen követtek el gyújtogatást Svédországban. Szerdára virradó éjjel ismeretlenek Molotov-koktéllal lángba borítottak egy üresen álló stockholmi épületet, amelyet a hatóságok kedden jelöltek ki menekültszállásnak.

Keddre virradó éjjel pedig Svédország déli részén is több hasonló incidens történt, szintén menekültszállások elleni támadások. A támadásokat a menekültek áradata válthatta ki. A bevándorlásügyi hatóságok közlése szerint Svédországban az év végéig elérheti a 190 ezret a menedékkérők idei száma.