hirdetés

Ennyi volt. A Gyermekrák Alapítvány vezetőjét megfogták a hatóságok. Igen súlyos üggyel meg is gyanúsították a rendőrök Balogh Istvánt, mert a gyanú szerint magánügyeire használhatta az alapítvány betegszállító járművét. Mindez hűtlen kezelés. Igaz mást egyelőre nem találtak ellene de már ez is nagyon kellett.  

 balogh

A rendőrség honlapján közzétett közlemény szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya a hűtlen kezelés vétségének gyanúja miatt indított eljárásban október 8-án gyanúsítottként hallgatta ki B. István Lajost. A tájékoztatás szerint a 70 éves budapesti férfi a rendelkezésre álló adatok szerint egy alapítvány kuratóriumának elnökeként a szervezet tulajdonában lévő betegszállító gépjárművet betegszállítástól eltérő célra vette igénybe. A gyanúsított huzamosabb ideje napi rendszerességgel munkába járásra, magánügyei intézésére is használta az autót, amellyel vagyoni hátrányt okozott az alapítványnak – olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében, ami alapján nem nehéz rájönni, hogy kiről lehetett szó.

Mindenesetre a rendőrség készséges közleménye több mint fura. Sőt úgy tűnik még a nevét is leírták volna Baloghnak, mert annyira nem kedvelik a BRFK-n. Amúgy ez a közlemény teljes mértékben sérti a személyiséi jogokat, mert simán ráismerni Baloghra s aligha fogja tudni a rendőrség bebizonyítani, hogy az alapítvány vezetője kérte meg őket, hogy adják ár ki a közleményt,hogy ő már gyanúsított.

Márciusban a mentőhasználat után kiderült, hogyBaloghnak Floridában is van egy háza. Szerinte a sajtóban egy lejárató kampány folyik ellene. Mindenesetre a Gyermekrák Alapítvány az idei évre afelajánlások és támogatások kétharmadát elveszítette.