hirdetés

A 10–14 éves korosztálynak szóló Gengszter nagyi című előadással nyitja új évadát vasárnap a Budapest Bábszínház.

gengszter_nagyiA Gengszter nagyi főhőse egy unalmasnak látszó, a családja által elhanyagolt öregasszony és 11 éves unokája, az önbizalomhiánnyal küszködő Ben. A fiú nagyon unatkozik a nagyinál péntek esténként, a nagymama pedig nem találja a hangot a kiskamasszal. Ám egy nap Ben felfedezi, hogy a nagymamája gyémántokat rejteget egy régi kekszes dobozban.
David Walliams regényét Gimesi Dóra adaptálta bábszínpadra, a látvány tervezője és a produkció rendezője Hoffer Károly. A zenét Pirisi László komponálta, a koreográfus Szöllősi András. A főszerepeket Blasek Gyöngyi és Szolár Tibor alakítja, a szülőket Ellinger Edina és Ács Norbert játssza és táncolja. A kisebb szerepekben és zenészként Pethő Gergő, Teszárek Csaba és vendégként Wagner-Puskás Péter látható – közölte a Budapest Bábszínház pénteken az MTI-vel.
Az előadáshoz színház-pedagógiai foglalkozás, valamint Én és a nagyim címmel fotópályázat is kapcsolódik: a szervezők olyan képeket várnak, amelyeken a nagyszülő és 10–14 év közötti unokája vicces, szokatlan, különleges vagy épp őrült helyzetekben látható.
A regényből a BBC filmet forgatott, a Birmingham Stage Company előadása pedig jelenleg is turnézik Nagy-Britanniában, a szigetországon kívül azonban máshol még nem mutatták be.

(Fotó: bábszínház.hu)