hirdetés

Fordulat a Bora Borán rekedt magyar anyuka és kisfia ügyében. A francia polinéziai bíróság ugyanis feltehetőleg sokak meglepetésére az édesapa javára döntött és ő kapta meg Noah ideiglenes szülői felügyeleti jogát .

nyíri bora bora

Mint ismeretes a magyar anya Nyíri-Kovács Patrícia többször kért segítséget a nyílvánosság révén, mondván a férje már – már fogva tartja őket. Majd később kiderült nem biztos, hogy a férj olyan rossz ember lenne.  Bár továbbra sem lehet tudni mi is az igazság pontosan. Sajnos az ilyen botrányos gyerekelhelyezési ügyek nem könnyű esetek és igen hosszú idő mire kiderült kinek is van igaza. Most a kisfiú Noah felügyeleti jogát az apa kapta meg. Az ügyben egy három bíróból álló családjogi tanács döntött, melynek felállítását az apa kezdeményezte. Egy másik családjogi bíró egy hónapja az anyának ítélte a gyermeket, ám Soo Il Lee, a Noah apja fellebbezett.

A családjogi bírók korábbi ítélete szerint a gyámhatóság jelentéseire alapozva a fiút az anyjánál kellett volna elhelyezni, mert az apa – aki a magyar anya Patrícia szerint éveken keresztül fizikailag és lelkileg is bántalmazta – nem alkalmas a gyermeknevelésre. Most azonban ugyanez a bíró döntött úgy, hogy a gyereket az apjánál kell elhelyezni, az indoklás szerint azért, mert az anya nem tiszteli az apa jogait. Patrícia fellebbezett, ám az ügy most nem halad olyan gyorsan, mint amikor Lee tette ugyanezt. Az ítélet szerint az asszony szabadságokon, illetve minden második hétvégén láthatja a kisfiát.