hirdetés

Másodfokon a Debreceni Itélőtábla  elé került annak a három egri tinédzsernek az ügye, akik még 2015-ben fajtalankodásra kényszerítettek egy 13 éves lányt. A lány még csak 13 éves volt a ször­nyű erő­szak ide­jén, azt hitte, meg­bíz­hat a ba­rá­ta­i­ban.

 

bilincsbenA fiatalok jól ismerték áldozatukat, egy baráti társaságba tartoztak, gyakran együtt jártak a felsőtárkányi tóhoz cigarettázni. 2015 augusztusában a három 15 éves fiú éjfél környékére beszélt meg találkozót a 13 éves lánnyal és barátnőjével, aki viszont végül nem ment el.

A fiúk a tópartra vezető úton már annyi töményet ittak, hogy berúgtak, majd beszélgetni kezdtek és zenét hallgattak. Egy idő után az elsőrendű vádlott felszólította a lányt, hogy ő is igyon, de a tini nem akart. Ez nem tetszett a fiúnak, ezért ketten lefogták a lányt, harmadik társuk pedig leöntötte az italt a lány torkán.

Ezek után sem engedték el arra kényszerítették, hogy mindhármukat elégítse ki orálisan. Végül megfenyegették, hogy bántani fogják, ha el meri mondani valakinek, mi történt.

Az ügyet áprilisban első fokon az Egri Törvényszék tárgyalta: az elsőrendű vádlott egy év, társai pedig 10 hónap fogházbüntetést kaptak – két év próbaidőre felfüggesztve, pártfogó felügyelete mellett.