hirdetés

Balatonfenyves 120 éves lett, a kisvasút pedig 60 éves , amit a helyiek és a turisták kedvelt minivonata lett. A nosztalgiavonatozás jó időben, felhőtlen hangulatban telt.
balatonfenyvesi kisvasútVolt itt, kérem, a város és a kisvasút szülinapi eseményén 60-as számot ábrázoló vasúti jelzőkőletétel, és a születésnapi faültetés sem maradhatott el. Sőt, még jóféle fúvószenét is hallgathatott, a nagyérdemű, mielőtt elindult volna a népes utazóközönséggel Imremajor, Somogyszentpál felé a kisvonat.
A kisvasút hatvanéves története gyakorlatilag bárkit rabul ejthetett, aki a közlekedés e módját választva járta be 1956 óta bármikor a Nagy-bereket. Ezt a hol bájos, hol vadregényesebb arcát mutató erdő-lápos vidéket a Dél-Balatonon. Ahol az 1980-as évek közepétől nőtt meg a vonatos turistaforgalom, akkor kerültek ugyanis a kisvasúthoz a nagy befogadóképességű, korszerű személykocsik, az Mk48-as dízelmozdonyok, sőt egy 490-es gőzmozdony is.
Egy-egy nyári hónapban akár tízezren is utaznak a mostani vonalon. Amelyen Imremajorban táncház, kézműves vásár és programok, Somogyszentpálon ezer darab friss pogácsa várta szombaton az ünneplőket.