hirdetés

Az összes pedagógus felmond a Mihály Kertje Kecskeméti Waldorf Óvoda és Iskolában a tanév végén – ezt maguk a tanárok jelentették be a Hiros.hu beszámolója szerint.

 

A következő tanév szeptemberére így egyetlen olyan Waldorf képesítéssel rendelkező tanító sem marad az iskolában, aki jelenleg még ott dolgozik.

A “Szülői összefogás Kecskemét első Waldorf pedagógusaiért” elnevezésű Facebook oldalon olvasható az is, hogy eddig több mint 30 gyereket vettek ki a szarkási iskolából a szülők. A diákok egy része magántanulói státuszban folytatja tanulmányait, a többiek másik iskolákba mentek át.

A hiros.hu információi szerint hamarosan véget ér az a soron kívüli, rendkí

vüli névhasználati felülvizsgálat, amit a Magyar Waldorf Szövetség tagjai indítottak. A lap szerint a legrosszabb esetben elvehetik a Waldorf nevet az intézménytől.

Az ügy előzménye az, hogy márciusban leváltották az intézményt két éve vezető Balla Beátát. Vele szemben az volt a kifogás, hogy nincs meg a szükséges végzettsége, miközben épp három hónapja lett volna hátra a képesítés megszerzéséhez. Az új igazgató, Farkas Zsuzsanna másnap kirúgott két pedagógust, sőt egyiküket ki is tiltotta az intézményből. A tantestület válaszul egységesen táppénzre ment, és a gyerekek többsége otthon maradt.