hirdetés

Nem lehet elítélni azt a tiszaföldvári nőt, aki két évvel ezelőtt agyba-főbe verte kétéves kislányát, aki majdnem belehalt a bántalmazásba. A rendőrök ugyanis úgy hallgatták ki a nőt, hogy nem volt vele az ügyvédje, és így a beismerő vallomása sem számít.

bírósági döntésA kicsit arcon ütötte, majd ettől a kislány a mosogatószekrénynek esett, beütötte a fejét, majd sírva a szobába indult. A nő – kávéval a kezében – követte a gyereket, majd a szobaajtó előtt a belerúgott a gyerekbe, aki ettől hanyatt esett a betonlépcsőre. Délre a kislány rosszul lett, ezért mentőt hívtak hozzá. Időközben leállt a légzése, az egyik szomszéd lélegeztette, amíg a mentősök meg nem érkeztek. A gyereket kórházba vitték, ahol életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta. A kislány más sérülések mellett homlokcsonttörést is szenvedett, és négy-öt hónapig tartott, míg felépült.

Az elsőfokú bíróság, a Szolnoki Törvényszék a nőt négy év börtönre ítélte. A Szegedi Ítélőtáblán azonban felmentő ítélet született, mert a nő első beismerő vallomása törvénytelenül született, nem volt jelen védő. A beismerő vallomás kirekesztésével viszont nincs olyan bizonyíték, amelynek alapján ki lehetne jelenteni, hogy a gyermeket kizárólag a nő bántalmazhatta. Olyan tárgyi bizonyítékot sem tudtak felmutatni, amely a nő bűnösségét minden kétséget kizáróan igazolta volna.

A táblabíróság döntése ellen az ügyészség fellebbezett, így az ügy harmadfokon a Kúria elé kerül.