hirdetés

A ló gyorsabban fut mint az ember. Ezt a tényt saját kárán kellett megtanulnia annak a fatolvajnak, akit társával együtt a hajdúhadházi lovas polgárőrök értek tetten. 

lovas polgárőrök2017. április 14-én a délutáni órákban a Hajdúhadházi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület két lovas polgárőre Papp Lászlóné és Kiss László, a település külterületén két gyanúsan viselkedő fiatalemberre lettek figyelmesek, akik kezében akácfa és kézifűrész volt. Megkérdezték őket a fakivágás jogszerűségéről, mire az egyik eldobta a vállán lévő fát és futásnak eredt. Kiss László lovas polgárőr hamar utolérte a lovával és felhívta a figyelmét, hogy a ló sokkal gyorsabban fut mint ő. Erre a fiatalember visszament a helyszínre. Az egyik fiatalember a telefonján értesítette a családtagjait, amelyek megérkezése komoly kockázatott jelentett volna a két polgárőrre! A polgárőrök segítséget kértek az egyesület elnökétől, aki másodmagával gyorsan a helyszínre sietett.
A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság rendőreit Csősz József értesítette, akik szintén hamar a helyszínre érkeztek. A rendőrök azonnal megkezdték a fatolvajok elszámoltatását. Ekkor derült ki, hogy az egyik elkövető még csak fiatalkorú. A rendőrök a bűnjeleket lefoglalták, az elkövetőket a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságra előállították.

A rendőrök kiérkezéséig volt egy kis feszült szembenállás a polgárőrök és az időközben helyszínre érkező családtagok között – mondja Csősz József elnök – de a polgárőrök végig urai voltak a helyzetnek. Jó, ha mindenki tisztában van vele: Erdős területről, egyetlen fa jogszerűtlen kivágása is bűncselekménynek minősül.

(Fotó: archív, forrás. opsz )