hirdetés

Jön a híres angol séf Magyarországra. Sőt éttermet is nyit Jamie Oliver a Jamie’s Italian néven a budai Várban, a volt Hadik étterem helyén. A világmárkát Zsidai Zoltán Roy, több étterem tulajdonosa hozza be a magyar piacra. De Jamie ételeit az iskolákban is szeretnék látni, amit szintén az angol séf ötletelt ki és vezetett be Angliában.

jamie oliver

Magyarország a harmadik olyan európai ország, ahol Jamie Oliver éttermet nyit Törökország és Oroszország után. Az angol szakács a megnyitóra a tervek szerint ideutazik.

A Jamie’s Italian éttermek belső dizájnját saját belsőépítészeikkel tervezik és nagyon sok követelményt írnak elő az alapanyagokra is, például mindnek tökéletesen GMO-tól, azaz genetikai módosításoktól mentesnek kell lennie. Ezt Magyarországon egyelőre kifejezetten könnyű teljesíteni, amin a beszámoló szerint maga Jamie Oliver is meglepődött.

Zsidai Zoltán Roy szerint az erős mérce a magyar termelőknek és beszállítóknak is nagyon jó lehetőség, hogy fejlődni tudjanak. A budapesti egységben csak Jamie Oliver receptjeiből dolgozhatnak majd, de az étlap mellett lesz napi ajánlat is.

A magyar szakember szerint egyébként a nyitás arra is jó lehetőség lehet, hogy Londonban élő magyarokat hazahozzanak, hiszen sokan dogoznak ott is Jamie’s Italian éttermekben is. Zsidai Zoltán Roy nemcsak az éttermet, de Jamie Feed me Better nevű iskolaebéd-programját is szeretné Magyarországra átültetni, illetve reméli, itthon is beindulhat egy hasonló iskolai program.