hirdetés

Egy éven át állati körülmények között bezárva tartották saját szülei 11 éves lányukat. Egy helybeli értesítette a családvédelmi szolgálatot, miután a kislány az ablakon át vizet kért tőle. Az ötgyerekes házaspár a kislány elmondása szerint, így büntette őt, amiért egyik osztálytársától szendvicset lopott, és mert párszor bepisilt.

bezarva tartott_kislany

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársait is megdöbbentette, amikor kiszabadították a kislétai ház két négyzetméteres fűtetlen, világítás nélküli helyiségéből a kislányt – írja a police.hu. A szülők a spájzból átalakított szobában tartották elzárva a gyereket, amelynek berendezése csupán egy bili és egy matrac volt.

A Nyírbátori Rendőrkapitányságon gyanúsítottként kihallgatták a szülőket, maga az apa sem tagadta, hogy rendszeresen bezárják a kislányt, mert szerintük, ha egyedül marad otthon, kárt tesz magában vagy a ház berendezésében.

A gyerek mindössze 21 kiló, alultápláltság miatt kórházba szállították, meghallgatása során elmondta: három éve rendszeresen bezárják, először csak éjszakára, később már délutánra is becsukták a spájzból kialakított odúba,mert anyja haragszik rá.

Az anya, B. Ildikó is beismerte, hogy tavaly márciusban kivették a kislányt az iskolából magántanulónak, azóta bezárva tartják. Elmondása szerint „nevelési módszernek” szánták, mert gyerekük lopott az iskolából, és visszabeszélt a tanárainak.

A család szerény anyagi körülmények között él, a kislány valóban lopott az iskolában, egy alkalommal elvette egyik osztálytársa szendvicsét. Az anya azt is felrótta a kislánynak, hogy bepisil. Ugyanakkor fogva tartása helyén nemhogy vécé, de folyó víz sem volt. A megtelt bili tartalmát a kislány öntötte ki a helyiség egyetlen aprócska ablakán a szomszédos üres telekre.

A történtekre úgy derült fény, hogy a kislány vizet kért zárkája ablakából, amit meghallott egy falubeli. Amikor egy másfél literes palackot akart odaadni, a lány azt mondta, az nem jó, mert „akkor anyu rájön”, hogy valakivel szóba állt. A falubeli értesítette a családvédelmi szolgálatot.

A megyei rendőr-főkapitányság 18 év alatti személy sérelmére, annak sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettével gyanúsítja a szülőket, akik szabadlábon védekeznek. A nevelésük alatt álló további négy gyereket, egy 17 és egy hatéves fiút, valamint egy 15 és egy 12 éves lányt az eljárás idejére ideiglenesen kiemelték a családból, és egy lakásotthonban helyezték el. A bezárt, alultáplált kislányt a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban ápolják.

 

(fotó:police.hu)