hirdetés

Súlyos és elrettentő ítéletet kapott az a ceglédi nő, aki megölte kisbabáját két évvel ezelött. A vádlott B. Mónika terhesen vonult börtöneb és szüülte meg újabb gyermekét, akit férje nevel. A nő 12 év börtönt kapott rémisztő tettéért.

b.mónika gyilkos anyaA vádlott nő másfél év után most először láthatta kisebbik gyermekét, akit még tavaly februárban a rácsok mögött szült meg de a picit 3 nap után elvettek tőle, hisz kisbabája megölése miatt került előzetesbe.

A háromgyermekes nő beismerte a bíróság elött a bűnösségét, de mentségéül a sanyarú és nehéz gyermekkorát és a fáradtságot okolta. A tetőtöl talpig feketébe öltözött asszony kezét tördelve bizonygatta a bíróság előtt is, hogy ő mindig nagyon szerette a gyermekeit, sőt, azóta is minden éjjel a halott kisfiával álmodik.

Röviden, szinte tőmondatokban, de beszélt a vádlott nő a tragikus napról is. A család, mint mindig, korán kelt, sőt, a gyerekek már fent voltak, amikor Mónika felébredt. Az akkor hét hónapos terhes nő nagyon összeveszett párjával, mert a férfi annak ellenére is elment dolgozni, hogy ő kérlelte: maradjon otthon, mert szeretne pihenni kicsit.

Próbáltam Danikát felöltöztetni, de ő végig nagyon sírt. Ekkor az ülőgarnitúráról a szőnyegre dobtam, többet azonban nem szeretnék erről mondani. Amikor rájöttem, hogy baj van, kivittem a fürdőszobába, majd a mentőket hívtam. Nagyon sajnálom, ami történt – fogalmazott Mónika.

A bíróság különös kegyetlenséggel, 14. életévet be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés miatt 12 év börtönre ítélte a jelenleg is közepesen súlyos depresszióval küzdő nőt.

Az ítélethirdetés előtti szünetben feltűnt a bíróságon B.Mónika gyerekeinek apja, aki magával hozta legkisebb közös gyermeküket, Tamást is, akit háromnapos korában elvettek az akkor előzetesben ülő asszonytól.

Én nevelem a közös gyerekeinket, Mónikával csak telefonon tartjuk a kapcsolatot. A nagyfiú, aki szerintem sajnos látta, hogy az anyja mit tett a kistestvérével, soha nem akar beszélni vele. Most megengedtem, hogy pár pillanatra megnézze és megérintse Tamáskát – fogalmazott János.