hirdetés

Tiszaújvárosban kiraboltak egy kamaszt. Az ügyben eljáró nyomozási bíró gyakorlatilag azonnal rács mögé dugta a két férfit, aki a bűntettet elkövette. A banditák a sértett gyerek nadrágját, cipőjét, 110 forintot és egy öngyújtót zsákmányoltak.

 

A két gyanúsított néhány nappal ezelőtt futott össze a fiúval és annak barátaival: a tini fiút azonnal megfenyegették, hogy adja oda a nála lévő pénzt, mert ha nem így tesz, abból baj lesz. A fiú megrémült a két férfitől, ezért kiürítette a zsebeit, odaadva a nála lévő 110 Ft-ot, illetve egy öngyújtót.

A gyanúsítottak azonban nem elégedtek meg a csekély zsákmánnyal, így levetették a fiúval a nadrágját és a cipőjét is, ami nagyjából negyvenötezer forint értékű lehetett. A fiú és a barátai hiába próbálták visszakérni a cipőt, a két gyanúsított tovább fenyegetőzött, kijelentve, hogy nem szeretnék használni a náluk lévő kést .

A két gyanúsított ellen rablás miatt indult eljárást, amiért bűnösségük megállapítása esetén kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést szabhatnak ki. Mivel a várható büntetés súlyos, így feltehető, hogy a két férfi megszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől, éppen ezért a bíróság elrendelte azonnali letartóztatásukat. A gyanúsítottak tudomásul vették a döntést.