hirdetés

Előzetesbe került az a nő, akinek az élettársa szexuálisan zaklatta a gyermekeket de ő nem tett ez ellen semmit. A nő eddig szöksében volt tganp fogták el és nem volt kétség afelől, hogy dutiyba kerül.

 

megbilincselt nőAz asszony és élettársa közös háztartásukban nevelték a nő gyerekeit, egy 8 éves kisfiút és egy 2 éves kislányt. A megalapozott gyanú szerint az anya 2013 novemberétől egészen 2014 októberéig élettársával együtt arra kényszerítette a gyerekeket, hogy engedjék meg nekik a különféle “szexuális cselekményeket”.

A gyanúsított tudomással bírt arról is, hogy az élettársa szexuálisan zaklatta az akkor 2 esztendős kislányt, és a 8 éves kisfiút is próbálta rábírni egyéb szexuális cselekmény végzésére, azonban ennek megakadályozása érdekében nem tett semmit a nő – mondta Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője.

A két gyereket 2014 októberében kiemelték a családból. Mostohaapjuk 2016. november 25-én került előzetes letartóztatásba. Az anyjuk viszont elmenekült a hatóságok elől, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene. Tegnapelőtt sikerült elfogni a gyermekek anyját.

A bíróság az előzetes letartóztatás elrendelését ezen túlmenően a gyanúsításban szereplő bűncselekmény miatt kiszabható akár 22 év 6 hónap időtartamú szabadságvesztés büntetésben és a gyanúsított személyi körülményeiben rejlő szökés, elrejtőzés veszélyére is alapította – mondta Gyurán Ildikó.

A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbeztek.