hirdetés

Büntetett a szövetség a jó hangulatot és a rekord nézőszámot hozó NB III-as mérkőzésen használt pirotechnikai eszközök és a rendezési szabálytalanságok miatt. Nos máshol ezért a rendezésért, szervezésért valamiféle rendezvényszervezői Guinness-rekord-elismerést adnak, hogy egy harmadosztályú meccsen többen vannak, mint a profi liga összes mérkőzésén. Az MLSZ fegyelmi bizottságát nem hatotta meg az ultrák által teremtett focihangulat.

 

csepel-fradi nb3-index

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSz) fegyelmi bizottsága keddi ülésén 300 ezer forintra büntette a Csepel FC-t a március 13-i Csepel–FTC II-mérkőzésen tapasztalt szurkolói magatartás miatt.

Az indoklás szerint a Csepel–FTC-mérkőzéssel kapcsolatban a Csepelt mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, a szurkolók részéről nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Mint arról az Esti Újság is beszámolt, az említett mérkőzésen több mint tízezer FTC-drukker vett részt, hogy megmutassák a bajnokesélyes Fradi-meccseken majdnem telt ház lehetne, forró hangulat és igazi fociünnep, ha a klub politikai vezetése az ultrákkal újra leülne egyeztetni és az elnök, Kubatov Gábor, aki szintén ezen ultrakörökhöz tartozott, a vénaszkennert megszüntetné.

Az MLSz a mostani bírságolással  nehezen fogja tudni majd lemosni magáról azt a városi pletykát, hogy a szurkolókat nem kedveli, és hogy inkább a politikai hatalmat védi és annak a kedvében jár. Az tény, hogy a sok bírságolással, felesleges előírással, amelyek betartásának sok értelme nincsen, hisz megfelelő keretek közt a görögtűz vagy egyéb látványos tűzijáték nem veszélyeztet senkit sem, maximum a hangulatot növeli, nos a nézőszámot biztosan nem fogja növelni a bajnoki meccseken. Tudomásul kell venni, hogy az emberek nem azért járnak csak meccsre, hogy üljenek mozdulatlanul, mint egy robot. Ráadásul a mérkőzések színvonala, hát nem a legjobb és nem is élvezetes minden esetben, így ezért aligha járnak emberek a meccsekre. Persze azt is tiszteletben kell tartani, hogy egy-egy meccs nem a balhékról szól és nem a rasszizmus hangoztatásáról. Bár hülyézni szerintünk simán le lehet egy politikust is, hisz ő közszereplő. Ezt még a bíróságok sem tiltják. Sőt akár egy MLSz-vezető is.